Bauszer Kft. - Mérnökiiroda

bauszer.hu | Bauszer Kft. - Mérnökiiroda

SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KERÜLT KIALAKÍTÁSRA A BASZER KFT. ÚJ MÉRNÖKIRODÁJA MÓRAHALMON
 
2014. április 18.
 
A BAUSZER Kft. 53 121 544.- forint uniós támogatást nyert el a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében, a 22 766 376.- forintos önerő mellé. A 75 887 920.- forintos összköltségvetésű beruházás során, a Gerle birtokon található, helyi védettség alatt álló épülete került átalakításra/felújításra, helyt adva ezzel a mérnökiroda létrehozásának. Ezzel a beruházással nem csak új telephely kialakítására, hanem új munkahelyek teremtésére is lehetőség nyílt. 
 
A Bauszer Kft. a DAOP-1.1.1/E-12-2013-0110 azonosítószámú, „Mérnökiroda létrehozás a Bauszer Kft. versenyképességének növelése érdekében” elnevezésű projektje keretében korszerűsítésre került épület 182,76 m2, amelyben 3 nagyméretű iroda és kapcsolódó kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra. A mérnökiroda létrehozásával a fenntartási időszakban 5 új munkahelyet kívánunk létrehozni, amely új státuszok közül egyet hátrányos helyzetű munkavállaló számára tartunk fenn. 
A támogatási szerződés aláírását követően 2013. június 17-én, a Bau Mátrix Kft-vel kötött vállalkozási szerződés aláírásával ténylegesen is megkezdődhetett a projekt megvalósítása, a munkaterület átadására pedig 2013. augusztus 5-én került sor. A projekt részeként az akadálymentesítés is megtörtént. A működési költségek racionalizálása érdekében nagyarányú megújuló energiát hasznosító berendezések kerültek beépítésre. A projekt keretében beszerzett eszközök a mérnökiroda hatékony működést segítik elő, így elsősorban irodai eszközök beszerzésre került sor. 
 
A fejlesztés eredményeként nemcsak egy új telephely létesült Mórahalmon, hanem lehetőség nyílt új munkahelyek kialakítására is, amely létszámfejlesztés már a fenntartási időszak első évében teljesülni fog. A projekt megvalósítása akadálymentesen, a tervezett ütem szerint, június 17-től 2014. április 18-ig tartott.